декорация за двора

Как да декорирате вашия двор и тераса

декорация за тераса

Как да декорирате вашия двор и тераса.

9 лесни идеи за декориране!


Терасата и двора в къщата на село е идеалното място за почивка през лятото. Подбрахме за вас полезни идеи, как да декорирате вашия двор и тераса. Създаване на стилен декор без допълнителни разходи!


Стените на вътрешния двор изглеждат неподдържани? Време е да ги почистите! Понякога това не изисква скъпи ремонти - само няколко трика са достатъчни, за да направите вътрешния двор да изглежда модерен, като същевременно остане функционален и удобен за цял живот. Растения, гирлянди, актуалните за сезона цветове на боята, декоративни предмети или ярък текстил – всичко това ще ви помогне да внесете красота и комфорт тук без усилие.

 

Ето девет полезни съвета, които ще ви помогнат да направите точно това.

 

 

УВИВНИ РАСТЕНИЯ


Друг начин да прикриете порутената стена на вътрешния двор е да я покриете с лози, бръшлян, диво грозде и други увивни растения. За тях можете да закупите специални декоративни решетки, решетки, по които те ще се катерят красиво, в магазин за градинарство. Ако обичате цветята, засадете хортензии, диви рози, рози или жасмин близо до вътрешния си двор.

увивни растения

СТЪЛБИ ДО СТЕНАТА КАТО ДЕКОРАЦИЯ


Като функционален елемент на декорация можете да използвате просто дървена стара стълба, която може да бъде поставена близо до стената. Вече сме използвали тази техника в дизайна на малки бани - и сега тя може да се използва и за декориране на външни площи. Стълба до стена не заема много място, но може да се използва като закачалка, сламена шапка или поставка за тенджери в кухнята (трапезария) или плажни кърпи (зона на басейна).

стълби до стената като декорация

ВИСЯЩИ САКСИИ И ЦВЕТНИ РАСТЕНИЯ


Вертикалното озеленяване с висящи кашпи и красиви дизайнерски саксии е друг начин за прикриване на напукани стени. Най-добре на него да цъфтят хортензии и лавандула!

висящи саксии

ДЪРВЕНИ РАФТОВЕ


Дървените рафтове са модерна техника, която сега се използва активно в интериора. Но защо не помислите за това и не украсите стара улична стена с декоративни летви? Това решение изглежда впечатляващо и в същото време много екологично, тъй като дървото е идеалният материал за обзавеждане на тераси.

дървени рафтове

ПЛЕТЕНИ КОШНИЦИ


Плетените кошници и панери на стената са ефективен начин да скриете пукнатини и драскотини, като същевременно създавате стилен средиземноморски декор. Те изглеждат особено добре върху боядисани в бяло повърхности. Кошницата може да се използва и по предназначение, например за съхранение на градински инструменти.

плетени кошници

 ОГЛЕДАЛА НА СТЕНАТА


Друг начин да напълните терасата с комфорт и да скриете нейните несъвършенства е да украсите старите стени с огледала. Този подход не само създава топла атмосфера тук, но и превръща терасата в "преходна зона" между къщата и градината.

огледала на стената

МОДЕРЕН ЦВЯТ НА СТЕНАТА


Най-лесният начин да актуализирате стените на вътрешния двор е просто да ги пребоядисате. Цветът играе важна роля, независимо дали е на закрито, отвън на къща или на открито. Този сезон дизайнерите препоръчват меки, слънчеви нюанси на теракота. Не се страхувайте да добавите ярки акценти: теракотът изглежда страхотно на вътрешните дворове, когато е съчетан с тюркоаз, мента и други зелени детайли.

ФЕНЕРИ И СВЕЩИ


Продължавайки темата за уличното осветление, ви съветваме да не забравяте за такива полезни неща като различни видове фенери и свещи. В днешно време има много различни модели преносими лампи, захранвани от батерии, които могат да се използват в къщата, в градината или на верандата. Основното им предимство е възможността да ги пренасяте от място на място и липсата на кабели, които винаги пречат. Закачете ги на стената или украсете границата - и старата ви тераса веднага ще изглежда различно!

фенери и свещи

ДЕКОРАТИВНИ НИШИ В СТЕНАТА


И накрая, добър начин да украсите стена е да създадете декоративни ниши в нея (или да използвате тези, които вече имате), в които можете да поставите вази, цветни аранжировки, декоративни предмети или всякакви други красиви предмети.

Назад към блога