Почивка на открито

Почивка на открито - 10 съвета за начинаещи!


Няма нищо по-хубаво от това да си сред природата. Разходка в гората, риболов, дишане на чист въздух и почивка край езерото - всичко това помага да се отпуснете и да се отпуснете от работа. Забавлението на открито изисква известна подготовка и организация. Първо, трябва да направите списък с почиващите и да се опитате да планирате пътуването си според състава на вашата група. За отдих на открито с деца е най-добре да се откажете от тежките преходи в гората и да се опитате да разнообразите пътуването си с по-прости, по-активни дейности.Наемането на вила днес ви позволява да изберете идеалния вариант за почти всяка компания. Можете да наемете вили за компании от 2 до 8 души.

Друг важен момент от вашето пътуване е транспортното средство, което ще използвате, за да стигнете до вашата дестинация. Ако отивате в голяма компания, за да се отпуснете, помислете дали ще е удобно за всички да отидат на дестинацията която сте избрали. Най-добре предварително да направете списък за пазаруване и го споделете между участниците в пътуването. Ако вашата компания има деца, добре е да предложите алтернативни възможности за хранене. Не забравяйте, че апетитът е много по-бърз в природата, отколкото в града. Също така пийте много вода.


Най-добре е да планирате активната част от почивката си веднага, преди да пътувате. На полето ще ви бъде много по-трудно да измислите интересни игри и още по-трудно да намерите необходимия реквизит. Разбира се, винаги можете да намерите футболно игрище или маса за пинг-понг в модерен център за отдих, но най-добре е да проверите предварително дали ги има. Но не забравяйте, че не всеки харесва една и съща игра, попитайте другите туристи какво харесват.

Ако сте запален рибар, не забравяйте да вземете необходимите съоръжения.

Отдихът на открито през зимата е малко по-различен от забавлението през лятото. Най-важното тук са топлите дрехи. Извън града температурата обикновено е по-ниска, отколкото вътре, особено през нощта. Допълнителен пуловер или чифт ръкавици без ръкави никога не са лоша идея. Въпреки това, за да не замръзнете през зимната ваканция, опитайте се да измислите някои забавни игри на открито. През зимата можете да карате ски или шейни, да се биете със снежни топки, да играете футбол или да построите крепост. Между игрите можете да печете наденички на огъня или да си правите горещ чай.

Предоставихме ви изчерпателен списък с основни правила, които трябва да имате предвид, докато сте на почивка в страната. Но не забравяйте, че най-важното нещо за празниците е позитивното отношение и веселото настроение. Само така ще си гарантирате една наистина забавна и незабравима почивка сред природата!

Назад към блога