Проста рецепта за френски селски меден кекс със сини сливи!

Проста рецепта за френски селски меден кекс

Проста рецепта за френски селски меден кекс със сини сливи!

Лесно за готвене у дома за 35 минути. Съдържа само 68 ​​килокалории.

 

  • Време за приготвяне: 11 минути
  • Време за печене: 35 минути
  • 68 килокалории
  • 8 порции
  • Лесна рецепта
  • Национална кухня: Френска кухня
  • Тип ястие: Кекс


Съставки за осем порции

 

  • 280 г брашно
  • 1/1 ч.ч канела
  • 2 ч.л Газирана вода
  • 2 бр. яйце
  • 125 ml мляко
  • 150 г мед
  • 60 г масло
  • 100 г сини сливи без костилки,
  • Щипка сол

 

Приготвяне стъпка по стъпка!


В купа пресейте сухите съставки: брашното, содата, щипка сол и канелата.
Следват яйцата и млякото.
След това мед и разтопено масло.
Нарежете сините сливи на едро и добавете към тестото, разбъркайте добре.
Прехвърлете тестото във форма за печене, намазана с масло или покрита с пергамент.
Пече се на 180 градуса около 35-40 минути. Оставете готовия кекс да се охлади напълно върху решетка.


Според автора на рецептата яжте десерти, чийто вкус зависи от една съставка. Техният голям плюс е, че след като сме разработили процеса на готвене, ние сме свободни да променяме вкуса, просто като променим тази съставка. Така например в този селски френски кекс, за вкуса отговаря медът. Има десетки видове мед, което означава, че сладкишът може да бъде различен на вкус. Готовия френски селски меден кекс може да напоите със сироп, да полеете с шоколад или да поръсите с пудра захар.

Назад към блога